Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fællesspisning

SEP
29

Fællesspisning


Dato Torsdag d. 29. september 2022, Kl. 17:30 til kl. 19:00
Sted Rønnevang Kirke, Taastrup Hovedgade 150, 2630 Taastrup
Pris
Gratis
Fællesspisning

Rønnevang sogn og Folkekirkens Nødhjælp holder – sammen med Stop Madspild, Høje-Taastrup , fællesspisning med fokus på at mindske madspild.

Sidst i september skal det handle om madspild. I uge 39 vil der i hele landet blive sat fokus på den ubalance, der er i fordelingen af ressourcer verden over. For tallene er ikke til at tage fejl af: 1/3 af alt mad, vi producerer, bliver spildt. I Danmark bliver hver femte indkøbskurv, vi fylder i supermarkedet, smidt ud. Samtidig sulter flere end 800 millioner mennesker verden over.

Det er en ubalance, som vi må gøre noget ved.

 Derfor afholder vi fællesspisning her i Rønnevang kirke den 29. september kl. 17.30. Kl. 19.00 gospelkor som man kan deltage i efter spisning.

Ikke fordi fællesspisning nødvendigvis er løsningen på madspildsproblemet, men fordi vi bliver nødt til at tale sammen om, hvordan vi kan genoprette balancen i fordelingen af fødevarer, og undgå at vi smider for meget mad ud.

”Madspild er ikke kun et lokalt fænomen. Det hele hænger sammen. Når der er krig i Ukraine, samtidig med at høsten slår fejl på Afrikas Horn for fjerde gang i træk, påvirker det hele verden. Vi har et fødevaresystem i ubalance, præget af mangel på logik. Desuden skaber klimaforandringer tørke og oversvømmelser i verdens fattigste lande. Og når der ikke er noget at spise, bliver flugt og migration en udvej for nogle. Mangel på mad er derfor medvirkende til, at 100 millioner mennesker er flugt – flere end nogensinde før”, siger generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Quist-Sørensen.

Tilmelding skal ske til: Knudankeriversen@gmail.com . Deltagelse er gratis, men der er et loft på 30 deltagere.